KOME JE NAMJENJEN BLOG
BLOG SELJACI I TEŽACI NAMJENJEN JE MOJIM PRIJATELJIMA I MENI (DAMIR RUKOVANJSKI) KOJI ŽELIMO DA NAŠI TEKSTOVI BUDU DOSTUPNI ŠTO JE MOGUĆE VEĆEM BROJU SELJAKA I TEŽAKA I SVIMA ONIMA KOJE ZANIMA POLJOPRIVREDA. SVI SMO ČLANOVI AGROEKOLOŠKOG DRUŠTVA KOJE BROJI ZAVIDNIH 1922 ČLANA

Agroglas poljoprivredni savjetnik

20.06.2008., petak

Strojevi koji ne griješe

N:SJENAŽA
NN: NA FARMI KRNDIJA KOD ĐAKOVA ODRŽANO II. NATJECANJE SLAVONIJE I BARANJE U SPREMANJU SJENAŽE U ROL-BALE I PREZENTIRANI STROJEVI MARKE JOHN DEERE
NA: Strojevi koji ne griješe
Pn: Iako je na prvom mjestu bilo natjecanje u spremanju sjenaže zasigurno ogroman broj posjetitelja razveselio je najviše Ivu Brzicu i njegovu ekipu servisera i komercijalista jer su na jednom mjestu pokazali strašno mnogo. Balirke, priključke, traktore, prskalice, kombajne…

Prvo mjesto su osvojili Zdravko Kuna i Nikola Šutalo iz Osječko-baranjske županije, drugo mjesto osvojili su Dejan Perić i Ivan Bertok iz Osječko-baranjske županije, treće mjesto osvojili su Dragoslav Zorić i Uroš Zavođa iz Vukovarsko-srijemske županije. Kuna i Šutalo su iz valpovačkog kraja i imali su i prešu i uvijača marke Welger. Oba stroja su gotovo nova, proizvedena prošle godine. Posjeduju noževe na preši, a za vezivo koriste mrežu. Par Perić i Bertok su iz Viškovaca a preša kojom je upravljao Perić je marke Claas 260 stara tri godine. Godinu dana mlađa je uvijača marke Tanco 580s. Riječ je o izuzetno mladim momcima. Dejan je rođen 1988.godine, a Ivan ima 28.godina. Feraboli preša i uvijača iz 2004.godine kojima su upravljali Dragoslav Zorić i Uroš Zavođa iz Gaboša i Markušice zauzele su treće mjesto. U natjecanju su sudjelovali dva kompaktna stroja. Odnosno kombinirana preša i uvijač. Jedna je marke John Deere 582 stara dvije godine kojom je upravljao Jozo Funjak iz Viškovaca, dok je Branko Garvanović poznati uzgajivač holstein goveda svojim John Deereom vukao JD 678 kombinirani stroj.
U organizaciji Odsjeka HZPSS-a Osječko-baranjske županije i Odjela za mehanizaciju HZPSS-a, a pod pokroviteljstvom tvrtke Novocommerce d.o.o. Osijek na farmi Krndija – Gorjani održana je prezentacija strojeva JOHN DEERE. A to znači traktori nove serije, kombajni, rol prese i dr. Posebno je bila zanimljiva prezentacija navođenja traktora GPS sustavom.
Natjecanje je, prema podacima iz HZPSS, s velikim zanimanjem i pažnjom pratilo oko 2500 posjetitelja. Na seriji naših fotografija pokazujemo djelić atmosfere i strojeve koji su privukli pažnju okupljenih.

S potpuno novom John Deere MultiCrop prešom za valjkaste bale možete bez kompromisa balirati slamu, silažu ili sijeno, ističu u Novocommercu


S potpuno novom John Deere MultiCrop prešom za valjkaste bale možete bez kompromisa balirati slamu, silažu ili sijeno.

Prednja polovina komore opremljena je s valjcima za izradu visoko sabijenih i pravilno oblikovanih bala, te ujednačen i tih rad. Uz pomoć profiliranih valjaka i vrata, 568 MultiCrop preša okreće i voluminoze teške za baliranje, kao što je na primjer krhka slama, te od njih uzraduje čvrste bale. 568 MultiCrop preša prepuna je istih izvanrednih osobina koje možete pronaći i na ostalim John Deere prešama. Osobine kao što su sakupljač (pick-up) malog promjera koji prianja na tlo kako bi sakupio više voluminoza, ili CoverEdge mreža koja čuva Vaše bale pune hranjivih sastojaka.
MN: JD 1450 CWS i 1550 CWS
Dokazana klasična tehnologija bubanj/slamotresi, izvrsna udobnost i pouzdanost!
- Uđite u kabinu i povjerovati ćete da se nalazite u mnogo većem i snažnijem John Deere kombajnu. To je zato što je sve u vezi ove kabine osmišljeno kako bi se povećala preglednost i udobnost, i kako bi Vam se osigurala nevjerojatna kontrola. Primjerice, novo super udobno sjedište rukovatelja, glavna kontrolna ručica, zasloni u uglu kabine, klima uređaj i panoramska preglednost. John Deere kabina sastavni je dio ukupne konstrukcije. To poboljšava vožnju i smanjuje razinu buke i vibracija, ističu u John Deereu.
MN:VELIKI TRAKTORI ZA VELIKE
Zašto vole svi velike traktore. Neki zato što ih nikada neće ni imati, a neki zato što im je i potreba. Onih prvih je uvijek isto, ali ovih drugih danas je i sve više. Tako je upravo i zanimljiv prikazan traktor 8430 od 305 konjskih snaga. Nova 8030 serija traktora nosi i dalje ostavštinu legendarne vučne snage i pouzdanosti. Novi PowerTech Plus 9,0 L motor daje više snage i ima bolju iskoristivost goriva. Inteligentno upravljanje radom motora ( Intelligent Power Management) osigurava i do 35 KS dodatne snage za vrijeme transporta ili pokretnih radova s priključnim vratilom.
Tome dodajte i novi Autopowr* kontinuirani varijabilni mjenjač za udarne performanse. Dobivate svestranost hidrostatickog mjenjača i učinkovitost mehaničkog mjenjača.
Iako nije bilo vrijem, a ni prezentacija, i izložena prskalica nenadano je pokazala da je mnogo potreba i za takvim velikim strojevima.
Prskalice serije 800 Premium i 800i dijeli od ostalih više od samog dizajna. One postavljaju nove standarde za produktivnost, preciznost prskanja, i udobnost. Prepune inovativnih rješenja ove prskalice posjeduju mjerljive prednosti. Daju veću kontrolu nad rasporedom prskanja, što povećava produktivnost i smanjuje troškove. Točnost u primjeni i kompletna pokrivenost je jednostavna s novom 700 serijom prskalica. Jaka i dugotrajna šasija, sa visoko izdržljivim komponentama, inovativni Z-bar podizni mehanizam, centralizirana i lagana za korištenje operatorska stanica pomaže vam da dobijete maksimum od svake prskajuće aplikacije.

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Srpanj 2008 (5)
Lipanj 2008 (12)
Svibanj 2008 (13)
Travanj 2008 (3)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (10)
Prosinac 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Vijesti
ČITAJTE ČASOPISE U KOJIMA SURAĐUJU ČLANOVI AGRO EKOLOŠKOG DRUŠTVA

1. Agroglas, dvotjednik za poljoprivredu 031 223282
2. Gospodarski list, dvotjednik za poljoprivredu
3. Ovčarstvo i kozarstvo, dvomjesečnik
4. Pčela, mjesečnik za pčelare
5. Holstein, časopis za uzgajivače holstein goveda
6. Moj pas, časopis za kinologiju
7. Lovački vjesnik, mjesečnik za lovstvo
8. Racing pigeon, njemački časopis za golubarstvo
9. Nova Zemlja, povremenik za poljoprivredu